Lekker Fit & Schoolsportvereniging

De Triangel is een Lekker Fit school. Lekker Fit is een initiatief van de Gemeente Rotterdam. Het programma heeft als doel de kinderen te stimuleren tot meer bewegen en stimuleert gezonde voeding. Kinderen van groep 1 t/m 8 krijgen extra gymlessen aangeboden. Er worden ook na schooltijd op 4 middagen sport- en spelactiviteiten georganiseerd in het kader van de School Sport Vereniging Oud-Charlois. Hieronder is meer informatie te vinden over de schoolsportvereniging.

Fittest en schooldietiste

Eenmaal per jaar wordt in de groepen 1 t/m 8 een fittest afgenomen. De kinderen worden getest op lengte en gewicht. Dit gebeurt op een speelse manier in samenwerking met onze schooldiëtiste Ilse. Daarom werken op veel basisscholen voedingsdeskundigen. Ook onze school heeft een eigen voedingsdeskundige. Als uit de fittest blijkt dat het BMI (verhouding lengte/gewicht) van uw kind boven het gemiddelde ligt is het mogelijk dat u wordt uitgenodigd voor een consult.. U krijgt dan de mogelijkheid om met uw kind op school langs te gaan bij de schooldietiste. Dit als extra service naar ouders toe en verplicht u tot niets. Hij/zij zal de lengte en gewicht van uw kind controleren en stelt zo nodig met u een plan op. Uw kind krijgt géén dieet en het gaat niet om afvallen! Samen bekijkt u hoe u uw zoon/dochter gezonde gewoontes mee kunt geven waar uw kind direct voordeel van heeft.

Het gesprek met de schooldietiste is kosteloos en vindt plaats op school in een ruimte met privacy. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze vakleerkracht gym: Rocky van Beveren.

Schoolsportvereniging

Kinderen kunnen bij schoolsportvereniging Oud-Charlois, na schooltijd en vlakbij school, sporten onder begeleiding van een ervaren trainer. Uw zoon of dochter kan lid worden van de schoolsportvereniging en later zelfs meedoen met echte wedstrijden. Kinderen kunnen via Schoolsportvereniging Oud Charlois van vijf verschillende sporten lid worden.

Deze sporten zijn:

• Taekwondo (Ma + Do)

• Turnen + Dansen (Di)

• Judo (Wo)

Voordat uw kind lid wordt van een (sport)vereniging kan uw kind altijd een proeftraining volgen om te kijken of de sport leuk is.

Wilt u meer informatie of wilt uw kind lid worden van 1 van de sporten dan kunt u contact opnemen met onze coördinatoren.

Bastian Zoon

Rocky van Beveren

Coördinatoren Schoolsportvereniging Oud-Charlois

Ook kunt u het informatieboekje downloaden door hier te klikken.

logo_lekker_fit.jpg

Zie ook nieuwsbericht: Nieuw Lekker Fit voor groep 1 & 2 >