Children's zone en leertijduitbreiding

OBS De Triangel is een Children’s Zone school. Dat betekent dat we op basis van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid onze leerlingen een aantal extra uren onderwijs kunnen bieden, zodat zij zich maximaal kunnen ontwikkelen. Wij besteden, net als andere basisscholen, nadrukkelijk aandacht aan basisvaardigheden als taal, lezen en rekenen.

Daarnaast kiezen we heel bewust voor een breed onderwijsaanbod, dat zich richt op ontplooiing van andere vaardigheden en talenten. Denk daarbij aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden, maar ook aan wereldoriëntatie, burgerschap en Engels. De kunstvakken vinden we hierbij uitdrukkelijk van belang, we zijn een kunstzinnige school!
Het is onze stellige overtuiging dat kinderen zich niet alleen breder en creatiever ontwikkelen door les te krijgen in de verschillende kunstdisciplines. Juist door deze lessen verwerven zij vaardigheden die weer ten goede komen bij de andere vakken. Het leren spelen van een instrument bijvoorbeeld, vraagt om onder andere doorzettingsvermogen en stimuleert de ontwikkeling van de hersenen. Dit heeft een positieve invloed op het leren in zijn algemeenheid. Kunst en creativiteit zit op verschillende manieren in ons lesprogramma verweven: als vak gegeven door een vakdocent, als verwerking van andere lesstof en in projecten.

Op onze school vinden we een gezonde leefstijl ook van belang. We doen daarom mee met het programma Lekker Fit! vanuit de gemeente Rotterdam. Heel kort gezegd betekent dat: voldoende beweging en aandacht voor gezonde voeding. Een gezonde leefstijl is een kwestie van gezonde gewoontes: onze leerlingen hebben daarom drie keer per week gym en ook bij het buiten spelen zijn zij actief. Periodiek wordt er lesgegeven over gezonde voeding. Jaarlijks krijgen de kinderen een fittest, waar zij gemeten en gewogen worden. Als er bijzonderheden zijn, wordt u hier als ouder uiteraard over geïnformeerd.

Nog meer sporten buiten school? Dat kan via de schoolsportvereniging! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bastian Zoon via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Jaarlijks worden er in ieder geval na schooltijd extra sporttoernooien georganiseerd voor de leerlingen van groep 5 t/m 8. Dit jaar zijn dat in ieder geval tennis, basketbal (groep 7/8), zwemmen, volleybal, streetdance en veldvoetbal.